2020-11-23 08:26:43• hírek • Szatmár.ro

Vetés községben is felkészültek a télre

Hatékony megoldást ígér Vetés község önkormányzata az utak téli karbantartására, a klasszikus sóoldat és homok helyet idén magnézium-klorid oldattal fogják kezelni az utakat.

Egyre több településen pókhálózzák le a hólapátokat, mindenütt igyekszenek ilyen-olyan módszerekkel felkészülni az utak téli karbantartására. Vetés község önkormányzata évek óta maga végzi az utak hótalanítását, a polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint pedig már be is szerezték az előttünk álló téli hónapokra szükséges készleteket.


A közlemény szerint ezen a télen nem a klasszikus sóoldattal és az ahhoz kevert homokkal fogják szórni a havas-jeges utakat, hanem egy ennél hatásosabb módszert kívánn alkalmazni a községvezetés, mégpedig magnézium-klorid oldattal fogják locsolni az utakat. Ez a vegyület alacsonyabb hőmérsékleten is hatékonyan hat az olvadásra megelőzve a csapadék (hó, ónos eső) ráfagyását az úttestre, ugyanakkor nem szennyezi a környezetet, és homok sem marad utána az aszfalton.


A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint az oldatot már a téli csapadék és a jelentősebb fagyok beállta előtt megkezdik szétszórni az utakon, megelőzés céljából, így ha havazni fog, már csak a hókotróval kell letakarítani az el nem olvadt hóréteget. Az önkormányzat szerint ez a megoldás nem csak hatékonyabb, de költségkímélőbb is más módszerekhez képest.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: